SUS BiH

Svjetski Univerzitetski Servis Bosne i Hercegovine

Podrška visokom obrazovanju

Fondacija za visoko obrazovanje svjetski univerzitetski servis Bosne i Hercegovine (SUS BiH) je organizacija čija je misija da obezbijedi aktivnu i kontinuiranu podršku u oblasti visokog obrazovanja kako bi olakšalo uključivanje BiH u Evropski prostor visokog obrazovanja (EHEA) kao i pružanje podrške i servisa BiH univerzitetima iz ove oblasti za modernizaciju i reformu visokog obrazovanja u BiH. Podrška akademskoj zajednici se ogleda i u oblasti Neučno istraživačkog rada i uvezivanju BiH sa EU univerzitetima.

Projekti

Projekti za podršku za reforme visokog obrazovanja u kojem je Svjetski univerzitetski Servis BiH učestvovao zajedno sa svim BiH Javnim univerzitetima u BiH premašio je ukupni iznosu od preko 17.000.000 € ili 33 miliona EURA

Akademija

U SUS BiH akademiji osnovanoj 2015. godine omogućavamo kontinuiranu edukaciju iz oblasti informacijskih tehnologija i stranih jezika

Partneri

Naši partneri su univerziteti širom Evrope

Testiranje

Trebate polagati TOEFL, GRE ili neki od Microsoft ispita? Tu smo za Vas.

Izdvojeni projekat

Qualifications framework as platform for the development of learning outcomes based curriculum – (QFP)

Početak: 15.12.2016 Trajanje: 36 mjeseci Vrijednost projekta: 920.323,00 €

Više informacija

Microsoft certifikacija

Kroz SUS BiH akademiju osnovanu 2015. godine, svim zainteresovanim kandidatima omogućavamo da unaprijede svoje IT vještine i otisnu se ka profesionalnoj IT karijeri. Nudimo edukaciju, konsultaciju i certifikaciju putem zvaničnih Microsoft ispita koji danas predstavljaju standard za poznavanje informacionih tehnologija.
Više informacija

TOEFL / GRE

Kod nas možete polagati TOEFL test koji je međunarodno priznati certifikat za poznavanje engleskog jezika, te je standard za upis na univerzitete koji nastavu vrše na engleskom jeziku. GRE ispitom certificirate Vaše znanje iz opštih oblasti kao što su engleski jezik i matematika ili nekih od specifičnih oblasti kao što su hemija, biologija, fizika i ostale.

Više informacija