Pravila privatnosti

Poštovani posjetioci sus.ba-a,

Svjesni smo koliko je privatnost vaših osobnih podataka važna prilikom posjete našoj web stranici. Želimo vas informirati o vrstama osobnih podataka koje prikupljamo tijekom vašeg korištenja sus.ba-a te o našim postupcima za zaštitu tih informacija. Napominjemo da nikada ne dijelimo vaše osobne informacije s trećim stranama.

Zapisi aktivnosti (Zapisnici o posjetu): Baš kao i većina drugih web stranica, i mi prikupljamo i koristimo podatke sadržane u zapisnicima o posjetu. Ti podaci uključuju vašu IP adresu, davatelja internetskih usluga (kao što su AOL ili Shaw Cable), internetski preglednik koji ste koristili prilikom posjete naše stranice (poput Internet Explorera ili Firefox-a), vrijeme kada ste posjetili našu stranicu te stranice koje ste pregledavali tijekom posjeta.

Kolačići i web oznake: Upotrebljavamo kolačiće kako bismo pohranili određene informacije, primjerice vaše osobne postavke tijekom vaše posjete našoj stranici. To uključuje mogućnost prikazivanja skočnog prozora samo jednom tijekom vašeg posjeta ili omogućavanje pristupa nekim od naših značajki, kao što su forumi.

Osim toga, koristimo oglase od trećih strana kako bismo podržali našu web stranicu. Neke od tih oglašavačkih platformi mogu koristiti kolačiće i web oznake tijekom prikazivanja oglasa na našoj stranici. Ovo omogućava tim oglašavačima (npr. Google putem programa Google AdSense) prikupljanje informacija kao što su vaša IP adresa, davatelj internetskih usluga te preglednik korišten prilikom posjete naše stranice. U nekim slučajevima, čak i informacije o Flash sadržaju, ako je takvo nešto instalirano. Glavni cilj ove tehnologije je omogućiti bolje ciljano oglašavanje, primjerice prikazivanje oglasa za nekretnine iz New Yorka osobama koje se nalaze u New Yorku ili prikazivanje oglasa o kuhanju osobama koje često pregledavaju sadržaje o kuhanju.

U svakom trenutku možete odabrati onemogućiti ili selektivno isključiti kolačiće s naše stranice ili kolačiće trećih strana putem postavki svog internetskog preglednika ili upravljati postavkama putem programa kao što je Avast Internet Security. Važno je napomenuti da ovo može utjecati na način na koji možete komunicirati s našom stranicom, ali i s drugim web stranicama. To može uključivati onemogućavanje pristupa određenim uslugama ili značajkama, kao što su prijave na forume ili stvaranje korisničkih računa.

Također želimo istaknuti da brisanje kolačića ne znači da su oni trajno onemogućeni izvan bilo kakvih oglasa. Ako nemate postavke koje blokiraju kolačiće, prilikom vašeg sljedećeg posjeta stranici koja prikazuje oglase, bit će postavljeni novi kolačići kako bi se pratila vaša aktivnost.